top of page

1973 - 2018 Retrospective 
Ülmen Aygın | Sümer Erek

“Acıların ikonografisinin uzun bir geçmiÅŸi, deyiÅŸ yerindeyse bir soyaÄŸacı vardır. Gösterilmeye deÄŸer sayılan acılar, kaynağı ister ilahi güçler, isterse insanoÄŸlu olsun, bir gazabın sonucu kavranan acılardır.”
Suzan Sontag – BaÅŸkasının Acısına Bakmak

​

Çalışmalarının merkezine insanı yerleÅŸtiren sanatçı, kendi bireysel yaÅŸanmışlığından yola çıkarak 1973’ten bu yana yapmış olduÄŸu eserlerinin özünde yatan kavram ve hisleri daha geniÅŸ bir çerçeveden ele alarak kendi hayatında büyük rol oynamış olaylarla benzer olduklarını fark eder.

Sanatçı, dünyanın herhangi bir yerinde yaÅŸanan olayın ve yarattığı hissin, biçim deÄŸiÅŸtirmiÅŸ olsa da özünde aynı olduÄŸunu görür.

Noktası konmamış deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸümün süreÄŸenliÄŸindeki bu sunumda “TEK” algısının sezgisini belki de sentezini bir sanatçı iç güdüsüyle yaÅŸanan ve üretilenleri bütünsellikle kavrayıp yüzleÅŸtiklerini bizlerle paylaşıyor.

03 Ekim 2018 ÇarÅŸamba günü ilk bölümü sunulan “Sergisiz resepsiyon, YüzleÅŸme, Görünmeyeni duyumsamak, ... ‘’ performansında çalışmalarına kendi öznelliÄŸinden çıkarak farklı bir düzlemden bakıp, misafirlerinin de o düzlemden görünmeyeni, yüreklerinde hissederek, görmelerini istedi.

bottom of page